U SRBIJI 350.000 OSOBA PATI OD DEPRESIJE: da li ste među njima?

U SRBIJI 350.000 OSOBA PATI OD DEPRESIJE: da li ste među njima?

  • 🏠
  • Blog
  • U SRBIJI 350.000 OSOBA PATI OD DEPRESIJE: da li ste među njima?
Oslobodite se depresije

Postoji čitav dijapazon simptoma koje ne povezujemo odmah sa depresijom, a važni su za rano prepoznavanje. Nedostatak volje i energije, osećanje bespomoćnosti i osećanje krivice, poremećaji spavanja, gubitak na težini ili debljanje, hronični bolovi, uznemirenost, bes i ljutnja, zaboravljanje i loša koncentracija, nedostatak želje za seksom i nemogućnost uživanja, samo su neki od njih

Mr sci. med. Gorica Đokić

Mr sci. med. Gorica Đokić

„Depresija može i treba da se leči“, započinje naša sagovornica dr Gorica Đokić, neurolog iz Klinike za psihijatrijske bolesti i ambasador Evropskog koledža za neuropsihofarmakologiju (ECNP) za Srbiju. „Međutim, kao društvo i dalje gajimo predrasude prema ovom problemu i osobama koje ga imaju, pa ne uspevamo uvek da prepoznamo simptome.“

Na šta treba naročito obratiti pažnju?

 „Emocionalni problemi kao što su bezvoljnost, tuga i neraspoloženje koji traju duže od 2 nedelje su prvi pokazatelj. Osobe često navode da osećaju kako ništa više nema smisla i kako nikad neće biti bolje, zbog čega ne vide svrhu života. Vremenom jednostavno više ne uživaju ni u čemu, a često imaju osećaj krivice i samooptuživanje“ upozorava dr Đokić.

„Depresija utiče na svakodnevno funkcionisanje – osoba nema volje i snage da ustane iz kreveta, da ode na posao, a kasnije prestaje da vodi računa čak i o ličnoj higijeni. Vremenom, gubi se želja za druženjem i seksualnim aktivnostima, a smanjuje se i produktivnost na poslu.“

„Ne treba zaboraviti ni fizičke simptome poput bolova u vratu i leđima koji traju, mučnine, nesanice, osećaj gušenja i prisustvo „knedle u grlu“, ukazuje dr Đokić.

S-adenozil L-metionin: prirodno i bezbedno rešenje

„Ovi problemi nisu umišljeni, već su posledica stvarne biohemijske neravnoteže u mozgu“, ističe doktorka Đokić, i dodaje da za njih postoji prirodno i bezbedno rešenje.

„S-adenozil L-metionin (SAMe), preporučen je od strane srpskog Nacionalnog vodiča dobre prakse za tretman blagih i umerenih simptoma depresije. To je potpuno prirodna supstanca koja povećava stvaranje serotonina, tzv. “hormona sreće“, pa je sjajna alternativa lekovima kod početnih simptoma’’, kaže dr Đokić i ističe pozitivna iskustva sa SAMe iz svoje prakse. Kod pacijenata koji su koristili SAMe nakon 3 meseca uzimanja pokazano je dvostruko smanjenje simptoma, bez neželjenih dejstava. Osobe koje uzimaju SAMe imaju i značajno bolje rezultate na testovima koncentracije, pažnje i pamćenja“, dodaje dr Đokić.

„Novija istraživanja pokazuju pozitivan terapijski efekat SAMe kada se uzima i uz standardne lekove protiv depresije. U slučaju da pacijent već uzima neki lek protiv depresije, potrebno je da bude minimum 6 nedelja na stabilnoj dozi, pre nego što se doda SAMe,“ savetuje dr Đokić.

Tensilen®, jedini preparat na našem tržištu koji sadrži SAMe

Tensilen® je blagi prirodni antidepresiv. Sadrži S-adenozil L-metionin (SAMe), supstancu preporučenu od strane srpskog Nacionalnog vodiča dobre prakse za tretman blagih i umerenih simptoma depresije. Preporučuje i u stanjima produženog stresa, razdražljivosti i osećaja teskobe.

Jedinstvena kombinacija SAMe i kompleksa vitamina B koja ulazi u sastav Tensilena® smanjuje napetost i poboljšava koncentraciju.

Tensilen® je potpuno prirodan i bezbedan preparat, proizveden u skladu sa najvišim standardima kvaliteta. Ne izaziva zavisnost i ne uspavljuje. Ne smanjuje seksualnu želju.

U specijalnom promotivnom periodu, iskoristite popust za naručivanje telefonom ili putem interneta od 20% za kupljene 3 ili više kutija.

popust Tensilen
Za više informacija, poručivanje i konsultaciju sa specijalistom pozovite na broj 011 20 70 801

Možda stvari ipak nisu onakve kakvim se čine. Dozvolite sebi drugačiji, vedriji pogled na stvari!

Osetite razliku uz Tensilen®!

Depresija ne bira. Žene i muškarci svih životnih doba, obrazovanja i socijalnog statusa mogu imati problem sa depresijom i ne postoji aspekt života koji ne trpi – veza, brak, roditeljstvo, prijateljstva, karijera i finansije. „Zato obratite pažnju na simptome i reagujte na vreme“, savetuje dr Đokić, „jer život ponovo može biti lep.